musicalactrice, zangeres, regisseuse en docent

Marleen van der Loo

Biografie

 

Marleen voltooide de opleiding Jazz / Showmusical dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Zanglessen volgde zij bij Maria Rondèl en Leon van Leeuwenberg. Daarnaast heeft Marleen verschillende workshops en acteerlessen gehad van onder andere Steve Barton, James Sbano, Petra Lasseur en Tom de Ket.

 

Ze was te zien in musicals als Love Story, Ben X, 1953, Mamma Mia!, Ciske de Rat, Footloose, Cats, Hello Dolly, de 3 Musketiers, Aïda, Elisabeth, Tanz der Vampire en Evita.

 

Komend seizoen is Marleen te zien als Hannah Chaplin in Chaplin, de Musical in België.

 

CV

Musical
December 2017
Dagen van de bluegrassliefde
Rol: Op dit moment nog onbekend
Producent: I&L Entertainment

2016/2017
Chaplin, de Musical
Rol: Hannah Chaplin
Producent: Music Hall
Voorjaar 2016
Muerto!
Rol: Teresita
Producent: Judas Theaterproducties / Uitgezonderd Theater

2015
Wickie de Viking
Rol: Ylva
Producent: Studio 100

2013-2014
Love Story
Rol: Moeder Jenny en ensemble
Producent: Stage Entertainment

2013
Aspects of Love
Rol: Alternate Rose Vibert
Producent: Stage Entertainment

2013
Muerto!
Rol: Teresita en ensemble
Producent: Ixx Pharma
2012-2013
Ben X
Rol: Moeder Ben
Producent: Music Hall Vlaanderen

2011-2012
Kruimeltje
Rol: Vrouw Koster
Producent: Rick Engelkes Producties

2011
Vloed
Rol: Henriette Roland Holst en Rita
Producent: Stichting Kunstklank

2011
1953, de Musical
Rol: Willemien Scholten-Kodde
Producent: van Hoorne Theaterproducties

2010
Een leven zonder jou
Rol: Roos
Producent: Musix Productions

2009-2010
Mamma Mia!
Rol: Alternate Donna
Producent: Stage Entertainment

2009
Ciske de Rat
Rol: Tante Jans
Producent: Stage Entertainment

2008-2009
Footloose
Rol: Vi Moore
Producent: V&V Entertainment

2007-2008
Ciske de Rat
Rol: Suus Bruijs, Alternate Tante Jans
Producent: Stage Entertainment

2006-2007
Cats
Rol: Spikkelpikkelmies
Producent: Stage Entertainment

2005-2006
Mamma Mia
Rol: Alternate Donna
Producent: Stage Entertainment

2005
Nine
Rol: Claudia Nardi
Producent: Op het bos

2004-2005
Hello Dolly
Rol: Irene Molloy
Producent: V&V Entertainment

2004
De Vliegende Hollander
Rol: Maria Haartogh
Producent: Greg & Baud Productions

2003
De 3 Musketiers
Rol: Koningin Anna, Alternate Milady de Winter
Producent: Stage Entertainment

2001-2003
Aïda
Rol: Alternate Amneris
Producent: Stage Entertainment

1999-2001
Elisabeth
Rol: Gravin Estherhazy, Understudy Elisabeth
Producent: Stage Entertainment

1999
Cyrano
Rol: Chaperonne
Producent: Freilicht Bühne Schwäbisch Hall Deutschland

1997-1999
Tanz der Vampire
Rol: Swing, Understudy Sarah
Producent: Vereinigte bühnen Wien

1995-1997
Evita
Rol: Maitresse
Producent: Stage Entertainment

1993-1995
Jeans 3, 4 en On the Air

1992
No No Nanette
Rol: Nanette

Script, Regie en Choreografie.
2016-2017
Regie en Choreografie: 3 Musketiers
Producent: Sempre Sereno

Voorjaar 2016
Regie: De keizer en de Nachtegaal
Producent: Studio 26 Festival de Groene Loper

Voorjaar 2016
Regie: Musicals gone Mad
Producent: M Theaterproducties

2015-2016
Regie en Choreografie: Parade
Producent: Sempre Sereno

2015 Regie en Choreografie: Musicals gone Mad
Producent: M Theaterproducties

2013 Staging en Choreografie: Ah, Lies
Producent: Lust naar Kunst

2012
Script en (Solo)Spel: De Zachte Krachten
Producent: Stichting Kunstklank

2011
Script en Regie: Zomaar een dag
Producent: Ramaekers Entertainment


CV Doceren en Workshops
2016
Docent aan Fontys Hogeschool en Nederlandse Musical Academie.

2016
Auditie Trainingsweekenden bij van der Loo Theaterproducties/Stichting Theater!

2014
Musicalweekenden bij van der Loo Theaterproducties.

2014, 2013, 2011 en 2010
Gastdocent bij de musicalkampen van Ramaekers Entertainment.

2012
Gastdocent bij het musicalweekend van Ramaekers Entertainment.

2011
Script en Regie: Zomaar een dag
Producent: Ramaekers Entertainment

Discografie
2016: Muerto!
2013: Muerto!
2012: Ben X
2012: Freaky Pudding Cure for Cancer
2011: 1953, de Musical
2008-2009: Footloose
2007-2008: Ciske de Rat
2006-2007: Cats
1999-2001: Elisabeth
1997: Tanz der Vampire
1995: Evita

TV, Nasynchronisatie en Films
2013, 2014, 2015: Wolfblood (Nasynchronisatie)
2013: Van God Los (Gastrol)
2012: The Entertainment Experience (Gastrol)
2011: Zie ze vliegen (Gastrol)
2011: Vroeger en Zo (Gastrol)
2007: Op zoek naar Evita (Deelneemster)
2004, 2005, 2006: Topstars (Marie France)
1995: A Star is Born (Deelneemster)
Data onbekend: Stille Nacht (Nasynchronisatie), Ratjetoe in Parijs (Nasynchronisatie), Ratjetoe bij de Beesten Af (Nasynchronisatie), Zoostraat 64 (Nasynchronisatie) en Mijn Dierenplank (Nasynchronisatie).